Navnet Nanna-Johanne.

juni 3, 2018 0 Af nann2974

 

Ohøj!

 

Dem som kender mig gennem De Unge Mødre kender mig som Nanna-Johanne.

Det er egentlig lidt sjovt, for jeg har ikke altid heddet Nanna-Johanne og det er egentlig først nu jeg oplever at blive omtalt som Nanna-Johanne.

Da jeg som barn blev døbt hed jeg Nanna Jensen – meget standard navn.

I 1. eller 2. klasse fik vi tilføjet mit fars efternavn også; Fonnesbæk. Så jeg hed Nanna Fonnebæk Jensen. Vi skiftede alle sammen. Mine brødre, mor og far.

 

Da jeg skulle konfirmeres blev jeg bedt om at skrive en ønskeseddel, og en af de ting jeg ønskede mig var et ekstra fornavn – Johanne. Altså Nanna-Johanne.

Jeg var gået hen at blive ret glad for navnet Johanne da jeg forbinder det med en masse gode ting. Min mor havde en bedstemor (altså min oldemor) som hed Johanne. Jeg har desværre aldrig fået æren af at møde hende, men min mor har fortalt SÅ mange gode ting om hende. Hvad jeg har hørt var hun en menneske som osede af kærlighed.

Jeg har set billeder af hende, og hun ser lige

så sød ud som jeg har fået fortalt at hun skulle have været.

Hun var min bedstefars mor jo, og han er virkelig godheden selv. Sød, glad, positiv, jordnær og aldrig sur. Hjælper alle dem han kan. Han oser af kærlighed! Så jeg tænker at hun må have været lidt ala ham, og derfor forbinder jeg navnet Johanne med en masse positivt. Et menneske som min bedstefar. Sådan en person jeg gerne ville være.

Men altså… Jeg luftede ideen for mine forældre omkring at få et ekstra fornavn. Jeg ville så komme til at hedder Nanna-Johanne Fonnesbæk Jensen. Min far grinede og troede vidst at jeg jokede, og ville til at lege prinsesse med det lange navn???

Det var ikke tilfældet. Jeg ville oprigtigt gerne have et det ekstra navn. Min far sagde nej. Han syntes navnet blev alt for langt. Øv altså…

 

Et par uger inden jeg skulle konfirmeres kom mine forældre og ville snakke med mig. Min første tanke var:’Åh nej – har jeg gjort noget forkert? Skal jeg have en skideballe nu?’. Men det var heldigvis ikke derfor de

ville snakke. De kom med nogle papirer jeg skulle udfylde. Det var navnepapirerne. De havde besluttet at jeg godt måtte få den navneændring. Jeg blev super glad. Jeg underskrev papirerne og vi blev enige om at holde det hemmeligt til jeg skulle konfirmeres. For forhåbentlig ville min bedstefar også blive lidt stolt. Det var jo efter hans mor.

Det gjorde han heldigvis også. Dagen kom og jeg skulle konfirmeres. Da det blev min tur til at sige ‘ja’ blev jeg for første gang i mit liv omtalt som Nanna-Johanne.

Det var en fed konfirmationsgave. Jeg var glad for det. Fik jo også nyt sygesikringsbevis osv. med mit nye navn på.

 

Når jeg skriver under på ting osv. skriver jeg stadig Nanna Jensen eller Nanna F. Jensen, men mit navn på både sygesikring, pas og facebook er Nanna-Johanne Fonnesbæk Jensen.

 

Til dagligt bliver jeg bare omtalt Nanna. Det er lidt sjovt, for på den måde kan jeg også høre om folk kender mig personligt eller igennem programmet ‘De Unge Mødre’. Alt efter om de siger Nanna eller Nanna-Johanne.

 

Egentlig troede jeg også bare jeg skulle hedde Nanna i programmet, men der er jo allerede en Nanna (Nanna med Malucca).

 

Ja – det var bare lidt om navnet Nanna-Johanne og hvor det egentlig kommer fra.

 

Håber i har haft en god weekend og nyder søndagen <3

 

VH

Nanna (-Johanne)